Együttműködési megállapodást írt alá július 15-én Szerencsen a Nyíregyházi Főiskola a Szerencsi Bonbon Kft.-vel. Az édesipari cég szakmai tapasztalatával a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti, míg a főiskola kutatói és innovációs tapasztalatával járulhat hozzá többek között az üzem technológia-fejlesztéséhez.
A szerződést a szerencsi Polgármesteri Hivatalban írták alá, Koncz Ferenc polgármester az együttműködést egy kezdeti lépésnek nevezte a város és a Nyíregyházi Főiskola között.
A felek kiemelték, hogy e partneri kapcsolat keretében a lehetőség nyílik a kft. által gyártott édesipari termékek új típusú technológiai fejlesztésére, innovációjára.
A Nyíregyházi Főiskola oktatói és kutatói tapasztalatával, valamint az Agár és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézetében meglévő eszközpark segítségével élelmiszer-minőségi és -biztonsági vizsgálatokat végez majd, illetve közös termékfejlesztési munkát is végeznek majd. A főiskolának korábban komoly sikerei voltak az egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztésében, illetve egyéb új típusú nyersanyag-feldolgozási eljárásokban. A kft. a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti majd, így tapasztalatszerzési lehetőséget, illetve szakdolgozati, kutatási témát is kínál a hallgatóknak.