Bioaktív tésztát fejlesztettek Budapesten

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

 

pasta

 

Az egyébként tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaságnál 2012 novemberében indult kutatás eredményeképpen készült el a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusa. A Capriovus szerint a trikolór tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához.

A K+F projekt a Capriovus Kft. szigetcsépi telepén valósult meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben. A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstressz hatások mérséklése, valamint a tojás, mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat három munkahelyet tud megőrizni, így jelenleg 65 dolgozót foglalkoztatnak.

A cég közleménye szerint több mint 23 éve foglalkoznak tojásfeldolgozással, tojástermékek és tojásporok előállításával.  A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,38 milliárd forint volt, míg 2012-ben 2,43 milliárd forintot tett ki.

Forrás: MTI/IP

Leave a Comment